Novi Grad

Novi Grad22.08.2008.

Skola Golmana

O skoli golmana:

   Obuka golmana svih uzrasta, od 6. godine pa nadalje, vrsi se u skladu sa najnovijim dostignucima iz oblasti metodike sportskog treninga, fizologije, antropomotorike, psihologije.

   Kod mlađih uzrasta naglasak je na obuci tehnickih elemenata (hvatanje lopte, pozicioniranje na golu), razvoju koordinacije, fleksibilnosti, na pravilnom pedagoskom pristupu I razvijanju kvalitetnih ljudskih vrjednosti kod djece (motiv samopostignuca, samokontrole, predanosti radu, zelje za natjecanjem, socijalizacije licnosti…). Rad se zasniva na razvoju gore pomenutih sposobnosti kroz igru I zabavu.
   Kod starijih golmana vec se ide ka specijalizaciji. Vise se vremena posvecuje razvoju specificne snage, izdrzljivosti, brzine reakcije, rjesavanju taktickih zadataka, poboljsanju psiholoskih I mentalnih karakteristika I naravno unpređenju tehnickih sposobnosti.

   Iako sam, generalno, protiv rane specijalizacije u fudbalu, smatram da je mjesto golmana specifično mjesto u timu i želim da, ako djete pokazuje izrazitu želju da postane golman, pružim adekvatan trening u skladu sa gore navedenim principima. Nedostatak strucnog kadra u radu sa mlađim I starijim golmanima u nasim skolama fudbala I klubovima natjerao me je na formiranje jedne ovakve skole koja ce uveliko uticati na stvaranje skolovanih golmana I rjesavanju tog problema. S toga želim napomenuti da su u ovu skolu dobrodosli svi oni koji zele da se okusaju kao golmani bez obzira na njihove trenutacne morfoloske I motoricke karakteristike I sposobnosti.
   Kao sto sam vec rekao u rad se mogu ukljuciti golmani iz svih fudbalskih skola I klubova (u vidu individualnih, dodatnih treninga), oni koji su zaiteresirani da unaprjede svoje golmanske kvalitete, bilo to na polju tehnike, motorickih sposobnosti, psiholoske pripremljenosti…

   Zagarantovan idividualan pristup u radu sa golmanima svih uzrasta, primjena savremenih metoda rada, mogucnost specijalizacije u Evropskim klubovima , a tu su I dodatne aktivnosti (kampovi, izleti, logorovanja..) u cilju sto bolje socijalizacije licnosti.

    Svi oni koji se odluce da provjere kvalitet rada ove skole I koliko zaista vrjede kao golmani nista ne mogu da izgube, osim da steknu jos samo jedno neprocjenjivo iskustvo, jer prva dva treniga su gratis I za Vas ne obavezujuca.

Raspored treninga:

   Trenizi se odvijaju dva puta sedmicno sa starijim golmanima I jednom puta sedmicno sa mlađim golmanima na stadionu F.K. Novi Grad u Neđaricima u sljedecim terminima:

Juniori, kadeti I pioniri:
Ponedjeljak: 16:30-18:00
Srijeda: 16:30-18:00

Pjetlici I mlađi:

Nedjelja: 16:00-17:00

   Kod individualnih treninga sa golmanima iz drugi skola I klubova formiraju se novi termini u dogovoru između trenera I kandidata. Programiranje treninga vrisi se u dogovoru sa kandidatom, u skladu sa njegovim potrebama, prednostima I slabostima.


22.08.2008.

BIOGRAFIJA TRENERA GOLMANA

Ime I prezime: Šarić Dževad
Datum I mjesto rođenja: 08.11.1983, Doboj
Licenca: UEFA A licencirani trener
Specijalnost:  rad sa golmanima
Trener  Novog Grada od:
15.06.2007
Istorijat: branio za sve omladinske selekcije I prvi tim F.K. Natron Maglaj,
               proveo jednu sezonu u Italiji  F.C. Rho,
               apsolvent na Fakultetu sporta I tijelesnog odgoja u Sarajevu,
               uporedo sa fakultetom, 2006/07 diplomirao na UEFA B I A programu za trenere, 
               Edukacioni centar za  trenere pri  Nogometnom Savezu Bosne I Hercegovine;
Klubovi u kojima je radio kao trener:  F.K. Natron Maglaj, F.K. Novi Grad Sarajevo

22.08.2008.

Poraz od Zepca

U ligaskoj utakmici 2. kola isli smo Zepcu u goste.....Izgubili smo od Zepca 3 : 0.....

U veoma dobroj igri...ali jebiga sreca je bila na domacoj strani...

Zaboravio sam da kazem da mi igramo u ligi sa starijim godistima od sebe tj. 91-90..a mi smo 92 godiste..... 


LOGO BLOGA

Novi Grad


MOJI PRIJATELJI

Koraci do sna!!
ClaNTeam / ChIcHkO`
DENVER NUGGETS
Backgrounds
SPORT I SAMO SPORT
više...


Često posjećujem:

semir_lakota@hotmail.com

BROJAČ POSJETA

25422


Myspace Layouts